lördag 30 augusti 2008

Vinjettering och Sponge


Fotot är egentligen lite väl oskarpt och överexponerat, men jag gillar det ändå på något sätt! Har vinjetterat det och använt sponge på bl.a bilen på tröjan och lite i bakgrunden.

Vinjettering 2

Vinjettering

fredag 29 augusti 2008

Unsharp mask test 2

Här har jag använt mig av Colorbalance istället för Hue/Saturation. Tyckte att Colorbalance gav mer rättvisa färger och bakgrunden blev betydligt roligare när den började skifta i färg lite (vilket den inte gjorde med Hue/sat. Dock kan man nog tycka att ögonvitorna blev lite för blå...

Här har jag använt Hue/Saturation istället, och nu kan jag inte längre bestämma mig vad som blev bäst!

torsdag 28 augusti 2008

Flatten image - Gör till ett lager

Lektion 4; Sharpening

Nu har jag utgått från bilden som jag fixade till med Hue/Saturation igår och därifrån lagt på Unsharp mask. Kanske gick jag på lite hårt, då jag tycker att den blev något kornig, men visst blir detett annat liv i den om man jämför med originalet?!



onsdag 27 augusti 2008

Samma bild som igår, en liten jämförelse;

Ändring av färgerna med Color Balance;

Ändring av färgerna med Hue/Saturation;

Min egen slutsats;
På just den här bilden tycker jag att himlen är skönare på originalbilden och även på efterbilden vid användandet av Colorbalance. Den turkosblå färgen känns mer "intressant".
Dock tycker jag att hudfärg och ögon blir mycket bättre med Hue/Saturation, så det är väl helt enkelt en smaksak vad man vill åstadkomma med bilden?!

Lektion 3; Hue/Saturation försök 1

Idag ska vi mixtra lite med Hue/Saturation. Det är betydligt svårare anser jag då det finns så många håll man kan styra bilden åt, färgmässigt. Det är väldigt lätt att det blir lite för mycket... Mitt första försök;

kunde inte låta bli att retuscha bort den vita tråden på byxorna när jag ändå höll på... :)

tisdag 26 augusti 2008

och ett till... ;)

ett försök till med colorbalance...




Lektion 2; Colorbalance

Här har jag gjort föregående lektion och sedan fixat med Color Balance som då är lektion nummer 2. Den nya bilden får en känsla av lite gammalt tycker jag.

måndag 25 augusti 2008

Lektion 1: Ljusa upp

I lektion nr 1 lär vi oss att ljusa upp en bild med hjälp av levels och Brightness/Contrast. Här är mitt resultat i den övningen;



tisdag 19 augusti 2008

Photoshopkurs!

Av min darling har jag fått en photoshopkurs i 30-årspresent.
Här kommer jag att lägga upp det jag gör där!
Vår lärare är Mikaela Rudhner som har bloggen Woopsie Daisy
Häng gärna med här!